Bevidst livsstil

Vores livsstil er langt mere kompleks i dag end tidligere og vi har travlt som aldrig før. Travlt med at leve, opleve, udvikle, uddanne, elske, gøre karriere, være sunde, have overskud og så videre. Vi vil have alting med det samme. Travlhed og effektivitet har sneget sig så dybt ind i vores bevidsthed og kultur at det kan være meget svært at ryste det af os.

Carl Honeré, forklarer gennem et mix anekdoter, reportager og forskning, hvorfor verden er blevet så hurtig.

“Vi er afhængige af travlhed og presser mere og mere ind i hvert minut. Hvert øjeblik føles som en kamp mod tiden, vi halser efter en målstreg, vi aldrig rigtig synes at nå. Hele kulturen presser os til hele tiden at gøre og at nå mere og mere på kortere og kortere tid. Vi er dybt marinerede i stimulanser og distraktioner. Vi er bange for at spilde tiden, og det er enormt svært at hive stikket ud, tage den med ro og fokusere. Det ironiske er, at ved at kæmpe imod tiden spilder vi vores tid –  set ud fra et større perspektiv. Og det giver bagslag. Denne hurtige kultur påvirker alt fra vores helbred, kost, arbejde, relationer og miljøet negativt. Vi ræser igennem livet i stedet for at leve det.”   – Carl Honeré

Der findes ikke én livsstil eller én bestemt måde vi alle skal indrette os på og alligevel har vi så travlt med at løbe i samme retning som alle de andre. Fremad.

Men vi er nødt til at standse op og overveje hvad det er, vi løber efter. Når du sætter farten op på ting, som ikke bør gå hurtigere, når du glemmer, hvordan man sætter tempoet ned, har det sine omkostninger. Det skyldes, at vi er nødt til at skabe vores egen version af et meningsfuldt liv for at leve et liv i overensstemmelse med vores essens. For det er den der skal guide os igennem livet. Og det tager tid at mærke sin intuition. At mærke efter. Sådan helt ned i maven.

Vi oplevede det selv. For eksempel da Line blev mor for første gang og stadig forsøgte at fylde mere ind i hverdagen for at CV’et så godt ud. Hvordan hun forsøgte at optimere sin tid for at få mest muligt ud af den. Hvordan hun følte omverdenen gøre krav på måden hun levede livet og opdragede sit barn på. Indtil hun en dag gik ned på det og besluttede at livet skulle leves anderledes.

Eller da Josefine rykkede til Jylland, var det en fysisk bevægelse mod et liv med mere tid og frihed.

Men livet tager tid.

Størstedelen tror fejlagtigt at vi får mere ud af livet ved at fylde mere og mere ind i vores kalendere. Men måske vi skulle vende blikket indad før vi vender det fremad.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?