Fiskesuppe

 

Opskrift på fars gode fiskesuppe.

Vores far laver en himmelsk fiskesuppe, og her deler vi opskriften med dig, så du selv kan få lov at smage. Fiskesuppen er fyldig og cremet og fyldt med en masse skøn fisk og skaldyr.

 

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummer
  • 500 g- 1 kg fisk (fx sejfilet, kuller, laks)
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 løg i små tern
  • 200 g champignon i kvarte
  • 2-3 gulerødder i skiver
  • 2 porrer i skiver
  • ½ blomkål i små buketter
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • Jævning: 4 dl rapsolie med 4 spsk hvedemel
  • ½ liter fløde
  • Karry
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

Jomfruhummer dækkes godt med letsaltet vand og koges i 5 min.

Afkøl hummerne et par timer i vandet inden jonfruhummerne pilles og stilles på køl og hummervandet gemmes til suppen.

Blancher løg i en gryde og tilsæt hvidvinen.

Kog det ind til det halve.

Hummervandet tilsættes og det hele koges op.

Bouillon terning tilsættes.

Champignon svitses på en pande sammen med karry.

Kom herefter alle grøntsagerne i suppen.

Rør olie- meljævningen sammen og tilsæt i suppen under omrøring.

Piskefløde røres i suppen.

Fisk i mindre stykker tilføjes suppen 5 min.

Inden suppen serveres.

Hummer lægges i bunden af skålene, og den lune suppes hældes ovenpå.

Server suppen med et godt stykke brød.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?