Sivota

 

Sivota, Grækenland.

Den første uge i juni tilbragte vi hele familien i Grækenland, i den lille græske havneby Sivota. Vores forældre havde inviteret os alle med en uge sydpå og vi havde en virkelig dejlig uge fyldt med masser af græsk stemning, sol, samvær og skøn mad. Stedet var absolut en lille græsk perle – og får vores største anbefalinger. 

 

Byen

Sivota ligger i den vestlige del af det græske fastland og er en skøn lille autentisk havneby med græske tavernaer en lille bitte gågade med små hyggelige butikker, og en havnepromenade

Byen er omkranset af bjerge, olivenlunde, fyrretræer, citrustræer og smukke strande med krystalblåt vand. Sivota kaldes lokalt for ‘det græske Caribien’ og det forstår man godt, når man har været her. Vandet er fortryllende, smukt og fuldstændig klart.

 

Hotel

Vi boede på mikros paradisos, som er et hyggeligt lille lejlighedshotel med halvpension, der ligger omkranset af bjerge og lige ned til det smukke azurblå hav. Vi havde hver vores familielejlighed, og her var køkkenalrum, soveværelse(med mulighed for at rykke en seng ind, så vi alle kunne sove sammen) og en skøn og rummelig altan ud til den smukke have.

Værelserne og lejlighederne er opdelt i flere små bygninger spredt rundt i den frodige grønne have med blomster, krydderurter og grøntsager voksende overalt.

Morgenmaden og aftensmaden blev serveret på deres overdækkede terrasse og bar præg af at være dejlig varieret, farverig, græsk og med brug af lokale råvarer, urter og grøntsager fra haven.

Hotellet har en dejlig pool og ligger herudover lige ved siden af en smuk smuk strand med et par strandbarer. Børnene nød at løbe rundt og lege på de store grønne områder på hotellet, og selvom stedet hverken er nyt, har en decideret børnepool, børnemenu etc. oplevede vi, at her var alt, som vi havde brug for til en dejlig ferie. 

 

På tur

Bella Vraka Strand

Bella vakra er en lille strand på øen Mourtemeno, som man fra Sivota kan gå til, i bare tæer, mens vandet går dig til knæene. En sjov oplevelse og meget smuk strand. Husk madpakke og drikkevarer, da det ikke er muligt at købe noget på øen.

Lej en båd

Fra havnen i Sivota har du både mulighed for at stige på en båd og sejle ud til de omkringliggende strande, eller leje din egen båd for en dag. Snorkling, fisketur eller måske en tur til Albanien eller Korfu, som ligger blot et stenkast væk.

Lej en bil

Du kan også leje en bil og besøge små græske bjergbyer, hvidkalkede kirker og smukke naturområder i området.

 

Græsk mad – morgen, middag og aften

Start din morgen med en ægte græsk yoghurt toppet med frisk frugt og flydende sød honning

Bestil en græsk salat til frokost – og måske i selskab med lidt tzatziki og friskbagt brød.

Nyd en god krydret moussaka med kartofler, aubergine og duft af kanel og laurbær til aftensmad.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?