Skagen

SKAGEN

Skagen betyder noget helt specielt for os begge to og det er lidt som at komme ”hjem”, når vi kører ind i byen ved Shell tanken. Skagen er den hyggeligste by at gå på oplevelse i og er for os lig med ferie, afslapning, nærvær, fisk og skaldyr, sol, blæst, natur, familiesamvær, gåture, gule huse, gode øl og alt derimellem.

Vores forældre er begge opvokset i Skagen, og mens vi voksede op, tilbragte vi hver eneste sommer hos vores mormor og morfar. Efter vi er blevet voksne og vores bedsteforældre ikke lever længere, er vi stadig ret vilde med at besøge Danmarks nordligste by.

Når vi besøger Skagen holder vi både af de klassiske turistattraktioner såsom en tur til Grenen, Råbjerg mile, Gammel Skagen, en tur på gågaden, Den Tilsandede Kirke og selvfølgelig Skagens Kunstmuseum. Oftest når vi ikke alt det vi gerne vil, når vi er i byen, men det er sjældent vi kommer hjem uden at have været en tur på havnen og i Gammel Skagen. Oftest er det udelivet, som bliver prioriteret når vi går på opdagelse i byen.

I dette indlæg deler vi vores anbefalinger til de bedste aktiviteter og madoplevelser i og lige omkring Skagen.

 

 

OPLEVELSER

Her kan du læse om de skønneste sommerferieaktiviteter for både børn og voksne.

 

Grenen – sandorme
Der er mange ting vi altid gerne lige vil nå når vi er i Skagen – lige meget hvordan vind og vejr er. En af de ting er et besøg ved grenen, hvor de to have mødes. Vi har ofte set sæler på vores gåture, men i år var det Sandormen, som var et kæmpe hit.

 

Råbjerg Mile
Har man lyst til sand imellem tæerne, skal man tage en tur til Råbjerg Mile – Danmarks største sandkasse. Vi kan stadig huske, hvor fedt det var at løbe op og ned ad bakkerne som barn. Nu får vi lov at give denne oplevelse videre til vores egne børn.

 

Kapelgårdens legeplads
Et sted vi ofte besøger i Skagen, er den forholdsvis nyetablerede legeplads ved den gamle Kapelgårdsskole som i dag er lukket ned. I stedet er det nu et Kulturhus med blandt andet bibliotek og biograf. Legepladsen er altid en stor succes, og så findes her flere cafeer, hvor man kan sidde og spise en frokost eller drikke en kop kaffe, imens børnene leger. 

 

Rundetårn
Lider man ikke af højdeskræk, er der en fantastisk udsigt oppe fra det gamle rundetårn lige overfor Slagter Munch. Man har udkig til hele Skagen med de smukke gule huse og flotte røde tage.

 

Skagens Kunstmuseum
Skagens Museum er i gang med at udvide og det bliver helt utroligt fint. Vi elsker at være her, allerbedst lidt udenfor sæson, så her ikke er så mange mennesker. Skagensmalerne kunne noget helt specielt og vi holder utroligt meget af stemningen som alle billederne skaber. Haven der er tilknyttet er helt utrolig fin og så er museet i gang med at lave et nyt område til børns kunstneriske udfoldelser. Har man lyst til at se hvordan nogen af de kendte personer boede kan man både besøge Drachmanns hus og Michael og Anna Anchers hus.

 

Kyst Museet
Kystmuseet Skagen – Det gamle fortidsminderne er et rigtigt fint sted at komme med børn. Her kan man se hvordan fiskerne boede i gamle dage, og her er også et stort område til leg og læring for børn. Der hænger i øvrigt flere af vores forfædre på museet, hvilket er lidt sjovt at se. Stedet er virkeligt et besøg værd.

 

Skagen Odde Naturcenter
Skagen Odde Naturcenterer tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon og ligger i et smukt naturområde lige nord for Skagen. Mange kalder museet for Ørkenfortet fordi det ligger der, midt i Norddanmarks enestående natur. Skagen Odde Naturcenter rummer både kunst, design og en naturafdeling og er et spændende sted at besøge for både børn og voksne.

 

De 3 bedste strande
Sønder Strand ved Vippefyret – en bynær og meget børnevenlig strand. Med udsigt til Vippefyret til den ene side og klart vand til den anden fås det ikke meget bedre.

Damstederne– på grænsen mellem Damstedfredningen og Klitplantagen ligger en meget smuk strand i den rå natur med bakkede klitter, som børnene kan hoppe rundt og lege i.

Nordstranden– i Gammel Skagen. Her kan du opleve det til tider barske Vesterhav og her finder du ofte flere bølger og strømme i havet.

 

Det grå fyr
Det grå fyr som ligger på vej ud til Grenen og har en helt speciel betydning for os. Her tog vores far os ofte ud og nød udsigten da vi var barn. Lige meget hvordan vejret har været, har vi stået på toppen og er blevet blæst igennem. En rigtig dejlig oplevelse, som vækker gode minder.

 

Den tilsandede kirke
Ude i klitterne ligger Den Tilsandende Kirke. Egentlig er her ikke så meget at se andet end et kirketårn, men vejen derud er hyggelig og smuk. Mine bedsteforældre har altid boet i nær gåafstand, så der er blevet løbet en masse i milerne og plukket lyng på vej frem og tilbage fra kirken. I uge 29 er det i øvrigt her verdensballetten finder sted, som er en oplevelse i særklasse.

 

Skagen Bamsemuseum
På Bamsemuseet i Skagen vrimler det med bamser, og hvis du har bamseglade børn er dette det perfekte sted at besøge.

 

Dino golf
En omgang minigolf kan samle familien omkring en fælles aktivitet og hos Dino golf, som er placeret ude i skoven, får du samtidig en visuel oplevelse når de imponerende dinosaurusser tager imod dig i entreen.

 

Solnedgang i Gammel Skagen
Ved solnedgangskiosken – også kendte som mælkepeter, i Gammel Skagen møder du et spektakulært udsyn mod Vesterhavet og solnedgangen. Absolut et af de smukkeste steder i Danmark. Tag en flaske vin under armen eller nyd en is fra kiosken, imens du nyder den smukke udsigt.

 

MADOPLEVELSER

Skagen byder på et stort og varietet udvalg i restauranter, cafeer og take-aways og vi har valgt vores favoritter her.

 

Slagter Munch
Vi ligger altid en tur forbi Slagter Munch for at købe gode spegepølser med hjem. Vi kan særligt anbefale Mozzarellapølsen og den Italienske med soltørrede tomater, samt deres ølpølser, som er et stort hit blandt både store og små. Udenfor sæsonen byder Slagter Munch på take-away hver fredag – og de par gange vi har prøvet det, har det været meget lækkert. En nem og hurtig måde at få et godt måltid, hvis ikke man vil bruge tid i køkkenet.

 

Atelieret
Atelieret ligger på Skagens Museum og er en virkelig hyggelig cafe, som laver utroligt lækker mad til en overkommelig pris. De bruger lokale råvarer, og det ser både fantastisk smukt ud og smager mindst lige så godt. Her er desuden et lille aktivitetsbord til børnene.

 

Ismageren
Vi var flere gange hos Ismageren, som laver den bedste is og iskaffe. Ismageren kalder selv deres is for Skagens bedste is – italiensk gelato med et dansk twist, og vi må give dem ret. Isen er frisklavet hver dag, hvilket gør den super lækker cremet i stedet for at være bundfrossen: De har både sorbet og flødeis, så der er noget for enhver smag. Vores personlige favorit er pistacie og snickers is.

 

Ruths Hotel
Ruths Hotel er altid et besøg værd, hvad enten man er til kaffe og kage eller fransk Gourmet mad. Line og Kristoffer fejrede deres bryllup på Ruths hotel og vi nyder ofte en frokost i de lækre rammer, når vi er i Skagen.

 

Brøndums
Med respekt for historien og det klassiske køkken har Brøndums en særlig plads i vores hjerter. I det gode vejr har vi nydt at få serveret smørrebrød ude i gårdhaven og om aftenen har vi spist den lækreste mad inde i restauranten, hvorefter vi har sat os foran den varme pejs og spist fyldte choklader og drukket kaffe.

 

Jørgens Spisehus
Byens bedste stjerneskud finder man nede på havnen hos Jørgens Spisehus. Man kan både sidde i spisehuset, eller man kan vælge at tage maden med hjem.

 

Aavangs Fiskehus

Vi lever nærmest af fisk og skaldyr, når vi er i Skagen, og en tur i Aavangs Fiskehus efter frisk fisk er derfor helt uundgåeligt. Fiskehuset ligger i de gamle fiskepakhuse på Havnen. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?