Slip dine øvre begrænsninger

Slip dine øvre begrænsninger 

Kun når du tillader at frigøre dig selv, kan din essens få plads. Stå ved din sandhed, og udfyld den plads som altid har været din. Find modet til at slippe tvivl, mistillid, restriktioner og normer, der begrænser dig, i forhold til det du drømmer om. Læs med videre om øvre begrænsninger, og hvordan du gør dig fri af dem. 

 

Gamle overbevisninger der stopper dit flow

Rigtigt mange kan ikke håndtere, at noget går rigtigt godt særligt længe ad gangen og ender ofte med selvsabotage. Selvsabotage er en tendens til at gøre tingene hårde for sig selv ved at skabe tvivl og komplikationer, som forhindrer fremskridt.

Selvsabotagen bliver et filter eller en øvre begrænsning for, hvor lykkelig du må være, hvor meget du må være dig selv, hvor god du må være, hvor rig du må være, hvor meget succes du må have, og hvor meget du har lov til at tage imod af fx ros, anerkendelse, kærlighed og nydelse.

Selvsabotagen er det, der stopper dit flow og den positive udvikling. I værste fald vil selvsabotagen spænde ben for dit mod, din selvtillid og dit selvværd, når du ender med at lade være med at gøre noget, du gerne vil.

Øvre begrænsninger er den slags begrænsninger, du ubevidst sætter op for dig selv, og som du kan bruge som forklaringer på, hvorfor du ikke opnår det, du ønsker og gerne vil. I følge Gay Hendricks kan det være:

  1. Du har som barn konkluderet, at der var noget galt med dig, og at du er et helt forkert. Samtidig har du lært, at gode ting kun sker for rigtige mennesker.
  2. Du må ikke overstråle andre mennesker. Du har måske en følelse af at svigte din baggrund, og det du kommer fra, hvis du får succes i dit liv. Du er uden at være klar over det, bange for at være illoyal, ved at få mere succes, end dine rødder.
  3. Du må ikke fylde for meget, og derfor må du ikke indtage din plads her i verden. Du var måske ikke favorit barnet, og må for guds skyld ikke overstråle andre. 
  4. Du er en byrde, og skulle gå stille med dørene som barn, og sørge for at du ikke belastede dine forældre på nogen måde. Du beder derfor sjældent om hjælp, og skjuler hvordan du har det inderst inde. 

 

Hvordan øvre begrænsninger kommer til udtryk

Selvom øvre begrænsninger kan synes ualmindelig virkelige i din indre verden, så har de intet med virkeligheden at gøre – de findes kun i dit hoved. 

De handler typisk om nogle overbevisninger og historier, som du har ‘arvet’ fra dine forældre eller andre nære voksne, og om nogle af de oplevelser, du har haft som barn, der stadig præger dig. Der kan være virkelig stor forskel på de forskellige øvre begrænsninger vi hver især ligger under for.

Vi har længe haft et system, der fokuserer på præstation og vækst. En tendens og nogle normer om at vi skal bruge vores hoved og ikke vores hjerter. Du kan måske genkende følelsen af at skulle leve op til et sæt samfundsmæssige ‘regler’ om, hvor højt du ‘må’ hoppe (hvor stor succes du må have), ligesom der er ‘regler’ om, at du jo altså skal hyle med de ulve du er i blandt.

Det er netop derfor, at mange har så ondt i deres sjæl, bliver stresset og deprimeret. Vi er nærmest programmeret til at være mentalt angst for at ’slå os’, hvis vi hopper for højt og bange for at stikke ud af mængden og ikke høre til. 

De øvre begrænsninger vi hver især døjer med, kan have meget forskellig form.

Ofte kommer de til udtryk som sygdom og ulykke, skænderier og drama, dårlige relationer, ustabil økonomi, kedeligt job, overforbrug af mad, sukker, alkohol eller cigaretter, for meget tv, arbejde og talen i telefon, trække sig fra andre og gemme sig bag ensomhed og meget meget mere.

 

Kender du selv dine egne øvre begrænsninger?

Det er de øvre begrænsninger, der forhindre dig i at agere ud fra din essens og som så meget andet, så er bevidsthed det første skridt mod at kunne bryde gamle mønstre. Dernæst må du tage personligt ansvar for dine øvre begrænsninger, for at kunne erstatte dem med mere af det der kommer fra din genizone.

 

  • Nogle gange kan de øvre begrænsninger være svære at få øje på, fordi de ligger dybt indlejret i os, men hvis du kan genkende dig selv i noget af det du har læst, så er du allerede på vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?