Slow living

Langsom livsstil handler om at være bevidst om, hvad man bruger sin tid på og værdsætte nuet.

 

Vi har glædet os til at præsentere denne måneds tema, fordi det er noget vi har særlig fokus på i vores hverdag. For os er slow living et forsøg på at sætte farten ned og skabe balance i hverdagen. Det er et opgør mod den stress- og forbrugskultur vi oplever mange steder og som vi ser gør folk syge.

Vi har selvfølgelig et par spændende indlæg, et par opskrifter og en ny podcastepisode klar til jer i løbet af den kommende måned.

 

Slow living udspringer af den verdensomspændende slow movement-bevægelse, herunder slow food. Bevægelsen opstod i Italien i 1980’erne som en modreaktion på McDonald og fastfood konceptet.

 

Overordnet handler slow living for os om at være bevidst omkring det vi bruger vores tid på. Tid er noget af det dyrebareste vi ejer og skal ikke tages for givet. Derfor vælger vi at prioritere døgnets timer med det der giver mening for os hver især. Det kan vi gøre fordi vi kender vores kerneværdier.

Men det handler også om at kunne nyde nuet uden at fokusere på det vi skal om lidt. Om at stoppe op og få sanserne i spil. At mærke vinden i ansigtet, nyde smagen fra brombærrene og se vores børns kærlighed til os og hinanden.

Det er ikke fordi det er nemt at leve på den måde når alle andre suser af sted. Det er ikke fordi vi pludselig har fået flere timer i døgnet, eller fordi vi ikke helt ved hvad vi vil med vores liv.

Nej. Det er fordi vi oplever at vi ved at leve mere langsomt får mere overskud, nærvær, nydelse og balance ind i vores familieliv. Og nu skal det ikke lyde glamourøst, men nogle af vores værdier er at kunne tilbringe tid med vores børn, at have overskud til at inddrage dem i aftensmaden, at børnene kan komme hjem til nybagte boller og at der er tid til, at de kan komme af med, hvad de har oplevet i løbet af dagen.

 

Josefine har det sidste halve år gået hjemme med sine piger og har oplevet, hvordan det har givet en helt anden ro og samhørighed i familien. Til gengæld måtte de droppe at rejse på sommerferie da pengene er små.

Line har valgt at hendes søn skulle starte på en privat Lilleskole med fokus på fællesskab, mod og lyst til at lære. Samtidig er det en skole med korte skoledage og mere mulighed for frihed, rejser og familietid.

Uanset hvor meget man forsøger at tidsoptimere og skynde sig, så tager livet tid.

Vi er selv ansvarlige for det liv vi udfolder. Vi har valgt at gøre op med tidspresset og forsøger hele tiden at blive bedre til at sænke farten. Vi bruger tid på dem og det der føles meningsfuldt og prøver ikke at løbe fra det ene til det næste. Vi skaber plads til øjeblikke der føles specielle og får (for det meste) den søvn vi har brug for. Vi siger fra og prioritere de arrangementer vi deltager i. Vi træffer hele tiden bevidste valg om, hvad vi vil bruge vores tid på. Så vi kan fravælge ting, som ikke bidrager positivt til vores liv.

Det afgørende er, at vi lever et liv, der er i tråd med vores ønsker og forestillinger om en rolig tilværelse med tid til det vigtige.

 

Prøv at spørg dig selv: Kan jeg skære noget fra? Og hvad får jeg ud af at opnå alle de ting, jeg gerne vil, men som jeg ikke føler, jeg har tid nok til? For tid er ikke en mangelvare. Det er jo bare et redskab, der er opfundet for at gøre livet lidt lettere.

 

Vi er taknemmelige for…

  • Sommeren og de oplevelser der kom med de varme himmelstrøg
  • At vi i den kommende måned skal i sommerhus og arbejde med Flowfull
  • Vores familier og den hverdag vi har fået skabt

 

Vi tænker på…

  • Fremtiden og hvad den bringer
  • Hvordan vi kan tilføje endnu mere nydelse, nærvær og familietid i vores hverdag

 

Vi glæder os til…

  • En ny sæson med flere stearinlys og uldne tæpper
  • At sætte tænderne i de sprøde efterårsæbler
  • At sætte fokus på slowliving

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?