Tomattærte med rosmarin

SKØN OPSKRIFT PÅ TOMATTÆRTE MED ROSMARIN.

Tærter er en stor favorit hos os, og denne tomattærte med rosmarin er ingen undtagelse. Ganske enkel og alligevel fuld af smag fra gode tomater og friskplukket rosmarin fra haven. Den kan både spises som den er, i selskab med en god salat eller fx. som en ret ud af mange til et tapasbord. Den er både skøn serveret lun fra ovnen, eller kold dagen efter.

 

Tærtedej:

  • 125g grahamsmel
  • 125g hvedemel
  • 1 tesk. salt
  • 125g smør
  • 3 spsk. vand

Mel og salt blandes sammen.

Smør skæres i små tern og smuldres i dejen til der ikke er flere klumper.

Brug en smule vand til at samle dejen og lade den stå i køleskabet i ca. 30 min.

Rul dejen ud og kom den i en tærteform. Prik et par huller med en gaffel og bag bunden på 200 grader i 10-12min.

 

Tomat- rosmarin tærte:

  • 6-8 store tomater
  • 4 æg
  • 150 g. hytteost
  • 1-2 stor kvist rosmarin
  • 150 g. revet økologisk gouda
  • salt og peber

Skær tomaterne i tykke skiver og fordel dem rundt i hele tærten.

Skyl og hak rosmarinen fint og drys den ud over tomaterne.

Pisk æg, salt, peber og hytteost sammen i en skål og kom æggemassen over tomattærten.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Looking for Something?